top of page

Mlsání bez lepku

Téma LEPEK je dnes často na pořadu dne. Pravdou je, že máme osobní zkušenost,že když omezíte alespoň ty hlavní zdroje jako jsou pečivo a těstoviny z pšeničné mouky, kromě toho, že zhubnete vám bude i lépe. Ale kdo by neměl rád sladké...:-) Tady je recept na námi vyzkoušenou kakaovo - tvarohovou dobrotu.

Ingredience: 5 vajec 100g krystalového cukru 50 g kakaa ( my jsme vyzkoušely i kombinaci 30 g kakaa a 20 g kakaového nápoje v prášku od Wellnes by Oriflame a taky dobrota ) 1 tvaroh v kostce 200 ml šlehačky 1 sáček vanilkového cukru hrst rozinek

Postup: Troubu rozehřejeme na 190°C. Na plech dáme pečící papír potřený olejem. Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky ušleháme s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné nádobě na pevný sníh ( tip - se špetkou soli to jde lépe ). Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a případně práškový nápoj, smíchejte a opatrně zapracuje bílky. Těsto rozetřete na plech a pečte cca 8 min a pak nechte vychladnout. Mezitím smíchejte tvaroh se smetanou a přidejte rozinky. Tvarohovou směs natřete na polovinu kakaového těsta a přiklopte druhou půlkou. Pak nakrájejte na řezy. A tady je foto, jak to dopadlo nám. Dobrou chuť.

Inspirováno receptem z Apetitu

Foto MKDR pro TC

Související posty

bottom of page