top of page

Kabelky od srdce

Otevíráme v našem virtuálním časopise novou rubriku o hlavně českém designu a značkách, které nás baví a oslovují svými produkty, svojí filozofií nebo svým lidským příběhem.

Tato oblast je nejbližší naší šéfredaktorce Martině, takže tato rubrika se stane zřejmě její doménou.


Přemýšlela jsem o tom, jak psát o značce Luciela Taschen a přišlo mi, že nejvíce přirozené bude, když začnu u sebe.

Přesněji – „Jak Martina potkala Lucii a její kabelky“.


Jsem pravidelnou návštěvnicí všech akcí spojených s designem a hodně mě baví hlavně to, když mohu potkat nové nadšence a tvůrce a objevovat a sledovat jejich práci.

Toto byl přesně případ Luciela Taschen. Psal se rok 2010 a na přehlídce Code Mode jsem objevila kožené kabelky grafických tvarů, které rozhodně zaujaly na první pohled. Pravdou je, že ty úplně první, které Lucie vyrobila, byly sice hezké, ale miluji osobně i praktický design a kabelky, do kterých se mi vejde alespoň půlka z té hromady věcí, co s sebou osobně vláčím. Ovšem autorku jsem si zapamatovala a už od prvního setkání, jsem měla dojem, že ji znám dlouho. Pak se naše cesty protly na Letné, kde jsem měla atelier a Lucie si otevřela svůj první showroom. V té době už našla značka Luciela Taschen svůj typický design a provedení, který nyní poznáte na první pohled.

Tam už došlo na více návštěv a povídání a já zjistila, že její osobní nadšení pro věc, touha po maximální kvalitě provedení a snaha dělat opravdu na 100% české výrobky, jsou mi velmi sympatické a blízké.

A také i ta skutečnost, že i když studovala VŠE a živila se jako např. jako produkční, její touha tvořit a budovat vlastní značku byla tak silná, že ji dovedla na cestu, kdy si plní své sny.

Dnes showroom Luciela Taschen najdete kousek od Petrského náměstí. Často tady prodává sama majitelka. Věřím, že když ji osobně poznáte, budete se jako já, vracet k ní do obchodu nejen za jejími unikátními koženými kabelkami, ale i za ní samotnou. Protože osobní přístup k zákazníkovi, který Lucie preferuje, je rozhodně její další devízou. A to, že svůj byznys nedělá jen hlavou, ale i srdcem, je vidět i v tom, že ve svém obchodě dává prostor i dalším tvůrcům. A tak se tu třeba v ní v showroomu objevily úžasné hedvábné polštáře a šátky britské návrhářky Vicky Murdoch

( www.silkenfavours.com ) nebo vintage japonská kimona ( pozorní fanoušci naší stránky si vzpomenou na moje foto ve vintage kimonu, co jsme nedávno uveřejnily ).

Pro tuto sezónu pro nás Lucie chystá novinku – kabelky kombinované s korkem, takže určitě i my přineseme zprávu, jaké jsou a jak se nám líbí.


Vaše Martina


Foto MKDR pro TC


Designérka Lucie Jamrichová - LUCIELA TASCHEN

Související posty

bottom of page