top of page

Pojďte do kina na " Why him?"

A je tady Iva se svým dalším tipem na co si zajít do kina.


Miluji americké komedie. Takové, kdy se člověk v kině zasměje, oddychne si a shlédne film, který mu vlastně zase tak moc nedá.

Jen právě tu legraci, uvolnění a případně notnou dávku romantiky.

Prostě si jdu ráda někdy do kina odpočinout, tzv. vypnout.

Přiznám se ale, že po shlédnutí traileru mne film „Proč právě on“ nijak moc nenadchnul a říkala jsem si, že si ho asi ráda nechám ujít

(zase všechno také vidět nemusím).

Jenže recenze mne přesvědčily (myslím recenze běžných lidí, ne filmových kritiků) .A tak jsem film nakonec shlédla a nelitovala.

Jde o velmi jednoduchou zápletku:

„Dcera chce o vánočních svátcích představit svého přítele rodičům a pozve je i s mladším bratrem do Kalifornie, kde ona studuje a kde žije její přítel. Proč ne, běžná věc. Ale to by tím přítelem nesměl být Ned - excentrický, potetovaný, neuvěřitelně upřímný multimilionář, podnikající v IT oboru (hraje skvělý James Franco).

Bohužel hned na začátku udělá Ned jednu zásadní chybu. Požádá milujícího otce své přítelkyně Stephanie o požehnání, protože chce, aby se Stephanie stala jeho ženou. To „bohužel“ píši proto, že jde na to prostě zhurta a nedá až příliš ochranitelskému otci šanci, aby ho lépe poznal. Je tedy zcela pochopitelné následné otcovo jednání, když se rozhodne tomu naprosto šílenému chlapíkovi požehnání nedat. To je ale pro Neda velká rána, protože ten nechce Stephanii o ruku požádat bez jeho svolení. Rozhodne se tedy stůj co stůj využít vánočních svátků k tomu, aby rodinu Stephanie (a především hlavu rodiny) přesvědčil o tom, že on je ten pravý a jediný pro jejich báječnou dceru."

Jak film skončí vám samozřejmě neprozradím , ale nesměla by to být americká komedie, aby to nakonec vše nedopadlo dobře.

Od začátku do konce je film plný opravdu vtipných scén (ta s japonským záchodem je famózní), někdy až absurdních situací a okamžiků.

Věřte mi, smálo se celé kino. Rozhodně jde překvapivě o komedii, na kterou budu ještě dlouho ráda vzpomínat a vám ji mohu vřele doporučit.

Jen vy, kterým vadí tak trošku hrubší slovník, raději na tento film nechoďte. Utekli byste hodně brzy!

A pro ty z vás, kteří jste viděli výborný americký sitcom Will a Grace, musím poznamenat, že matku Stephanie hraje herečka Megan Mullally, která v sitcomu hrála naprosto báječně Karen, extravagantní kamarádku hlavní dvojice (za svůj výkon získala 2x Emmy). Také se můžete se těšit i na pár překvapení, jako například v podobě KISS.


Přeji vám příjemnou návštěvu kina!


Vaše Iva

Související posty

bottom of page