top of page

Backstage La femme Mimi - Jaro/Léto 2017

Tak to mě opravdu baví. Být přitom, když se tvoří něco nového, originálního.

A pozvání na focení nové kolekce Jaro/Léto značky La femme Mimi jsem přijala s radostí. Koneckonců magický prostor ateliéru této značky, kde tvořila také Jaroslava Mucha ( 1909 - 1986 ), dcera malíře Alfonse Muchy, opravdu miluji.

Hlavním aktérem celého dne, kromě hlavní designérky Mimi, byl Petr Kurečka, uznávaný a ceněný český fotograf. Vidět "mistra" při práci bylo pro mě poctou a výzvou zároveň. Když jsem přišla, celý tým byl už na místě.

Modelky byly dvě. Anna - u žen se nesluší prozrazovat věk, ale Anna může být inpirací pro ostatní. Ve věku, kdy její vrstevnice hlavně hlídají vnoučata a pracují na zahrádce, ona studuje malbu a kresbu, cestuje nebo dělá modelku a to vše s šarmem a elegancí . U Mimi oceňuji i výběr mladšího protipólu k Anně - modelku Viktorii, která má krásné ženské tvary a rozhodně boří mýtus, že šaty vypadají krásně jen na hubeném těle.

O vlasový styling se staral Jiří Hrabal a neméně důležitou součástí týmu byly také dvě asitentky a make up artistka.

Vzhledem k tomu, kolik bylo třeba nafotit outfitů, vše běželo jako namazaný stroj. Snažila jsem se pokud možno nepřekážet, což vzhledem k mojí výšce a ne tak rozlehlému ateliéru bylo někdy trochu problém. Ale fotila jsem "o sto šest" a snažila se zachytit tu soustředěnou a tvůrčí atmosféru. Bylo vidět, že Petr Kurečka má jasnou představu o tom, jak mají fotografie vypadat, jakou mají mít modelky pózu, z jakého úhlu fotit celý model, aby vše vypadalo naprosto dokonale. Pro mě osobně velká škola a zkušenost. A také se mi znova potvrdilo, že ti nejvíce talentovaní lidé bývají ti nejskromnější a nejmilejší.

Tak doufám, že i vy na fotografiích uvidíte, kolik práce se skrývá za tím, než se k vám dostanou ty krásné fashion obrázky.

O značce La femme mimi už brzy najdete na blogu článek, jaká byla její cesta k tomu, aby si splnila svůj sen.


Vaše Martina - MKDR

Související posty

bottom of page