top of page

Zlatá je pro vítězky


Po nějaké době je tady opět příspěvek do kosmetické rubriky. A zároveň jsem ráda, že mohu představit Annu, další z inspirativních žen, kterou jsem mohla poznat právě díky svému blogování. Anna je příkladem toho, že věk je opravdu pouhé číslo. Ve svých 72 letech žije aktivních životem žen o generaci mladších než je ona sama. Sportuje, cestuje, dělá modelku ( možná si vzpomenete na moje fotografie z backstage od La femme Mimi ), studuje malířství na universitě. A co se týká módy, tak rozhodně nečekejte žádnou decentní paní v neutrálních barvách. Anna je živel a to je vidět i v oblékání.

Pro kosmetickou rubriku na mém blogu otestovala novinku řady Novage Time restore jak jinak než od mé oblíbené kosmetické značy Oriflame.

A protože má Anna akademické vzdělání a dříve pracovala jako vedoucí imunologické laboratoře, její hodnocení je opravdu pojato jako věděcký elaborát.

Ale nebojte se, velmi čtivý. A podotýkám, to nadšení s jakým produkty popisuje je opravdové. Tak teď už nechám hovořit Annu.


Milé dívky od 25 do 90 let.


Stárnutí je přirozený proces, s nimž se dívky a ženy nechtějí smířit a přirozeně se tomu všemožně brání. Japonští vědci zjistili, že pleť žen začíná stárnout ve věku 35 let. Také se můžete dočíst od jiných světových vědců, že stárnutí pleti nastává již od 25 let. Proto se nenechte stresovat tím, co se píše v časopisech. Pokud je vám právě tolik nebo dokonce více, než je uvedeno v oslovení, není pozdě. Začněte právě teď, neboť pleť je největší orgán těla a naše první linie obrany před okolním, a připusťme vždy ubližujícím prostředím, a proto si zaslouží o ní pečovat.


Měla jsem možnost používat 14 dní produkty švédské firmy kosmetické značky Oriflame. Švédsko, země lesů, vod a hor je země, kde lidé žijí v souladu s přírodou a proto se také tradičně považuje za ekologicky šetrnou, moderní a liberální zemi. Samozřejmě jsem se těšila na výsledek a věřte, že radost je vaší přidanou hodnotou.


Krása stáří existuje a je stejně přitažlivá jako krása mládí. Biologické zákony působí na každého a samozřejmě se předpokládá, že žena v 72 letech vrásky mít bude, já jsem toho dokladem. Neustále se usmívám, radost ze života a smích, prokázaná příčina mimických vrásek.


Kosmetické krémy této značky používán poprvé a proto jsem sama byla zvědavá, jak na mě budou produkty působit a také co způsobí s mojí pletí.


Jaké produkty jsem používala?


Vyzkoušela jsem kompletní omlazovací kosmetické výrobky pro zralou pleť-sadu NovAge-Time Restore Set (Complete Rejuvenation For Mature Skin) každé ráno a večer po dobu 14 dnů. V portfoliu byly tyto moderní přírodní kosmetické výrobky:


1.SMOOTHING CLEANSING MILK (vyhlazovací čistící mléko).

2.SKIN SOFTENING TONING LOTION (pleťová voda k posílení a ke zvláčnění pleti).

3.REGENERATIVE NIGHT CREAM (noční krém k obnovení a k regeneraci pleti).

4.MULTI CORRECTING DAY CREAM SPF 15 ("sun protecting faktor" - denní krém k mnohonásobné nápravě pleti s ochranným faktorem 15 před ultrafialovým zářením).

5.REVITALISING SÉRUM (regenerační sérum).

6.EYE & LIP CREAM (oční krém a krém na rty).

Subjektivní zhodnoceni kosmetického souboru:


1.SMOOTHING CLEANSING MILK (vyhlazovací čistící mléko).


Používat čistící mléko k vyčištění pleti je bezpodmínečně nutné. Proč? Odstraňuje největší zhoubu pleti, kterými jsou volné radikály, vedlejší produkty látkové výměny v buňkách, které narušují buněčné membrány a způsobuji chátrání a stárnuti pleti. Dále odstraňuje nečistoty, pot a nános případné dekorativní kosmetiky. Chemickými procesy se nechci zabývat, jsou složité, ale co je důležité, je, že výsledkem čistícího procesu je udržet si mladou pleť a zpomalit stárnutí pleti. Musela jsem zapomenout na mýdlo a vodu, tak jsem si čistila pleť celý život.


Čisticí mléko jsem nanesla na vlhký tampónek a obličej čistila krouživými pohyby, dokud nebyl stoprocentně čistý. Čistící mléko působí příjemně chladivě, stačilo šest kapek, pleť byla čistá, což pro mne bylo překvapivé - čistící mléko vydrží déle. Z toho usuzuji, že čištění je intenzivní a hloubkové. Věřte, kupte a zkuste.


2.SKIN SOFTENING TONING LOTION (pleťová voda k posílení a zvláčnění pleti).


Tonizační vodu jsem téměř nikdy nepoužívala. Byla jsem zvědavá, jaký efekt na mé pleti zanechá. Na lahvičce nebylo uvedeno složení, nevěděla jsem, zda tonizační voda je na bázi alkoholu, glykolu nebo vody. Ovšem věřila jsem firmě Oriflame, že tonizační voda pleť nepoškodí. Tonizační voda nevysušovala, na bázi alkoholu nebyla. Je to vodný roztok, spíše vazké konzistence.


Postupovala jsem tak, že vodou jemně navlhčený vatový tampón jsem zvlhčila tonizační vodou a rozetřela po obličeji - čelo, nos a bradu, poté zbytek obličeje. Tonizační voda nevysušovala, nepříjemné napěti jsem necítila, agresivní ani dráždivé látky jsem nezaznamenala, žádné zarudnutí se neobjevilo. Pocit gelového tenkého povlaku na pleti byl příjemný. Tonizační voda na mne působila blahodárně, příjemně, jakoby byla vyrobena jen pro mne, pro můj typ pleti.


3.REGENERATIVE NIGHT CREAM (noční krém k obnovení a regeneraci).


Noční krém má především vyživovat a zklidnit pleť během spánku a regenerovat. Noční krém toto vše splňuje. Vtírá se jemně do pleti, nedráždi, vůně krému zpříjemňuje prožitek radosti, že se o sebe staráte a očekáváte budoucí krásu. Krém jsem do pleti vtírala způsobem automasáže po dobu pěti minut.


4.MULTI CORRECTING DAY CREAM SPF 15 ("sun protecting faktor" - denní krém k mnohonásobné nápravě pleti s ochranným faktorem před ultrafialovým zářením).


Po probuzení jsem zvlhčila obličej vlažnou vodou k odstranění nečistot z polštáře, pot, bakterie a vyplavené škodliviny, které se na pleti nahromadily během noci a které v podstatě nevidíme. Použila jsem trochu tonizační vody a denní krém s protektivní ochranou proti ultrafialovým paprskům. To je u tohoto krému nejdůležitější, kromě toho, že se velmi jemně roztírá, příjemně voní a nezanechává na pleti mastnotu. Konzistence krémů je příjemná a s vůní, která vás nadchne.


5.REVITALISING SÉRUM (regenerační sérum).


Projasňuje, vypíná pleť, zaměřuje se na jemné linky vrásek, obsahuje vyšší koncentraci aktivních složek, rychleji a lépe proniká do hlubších vrstev pleti v důsledku toho, že složení séra je založeno na vodní bázi. A co je nejdůležitější? Sérum potencuje ostatní produkty k vyšší efektivitě. Na noc jsem používala 3 kapky séra. Je to neuvěřitelné, ale tyto tři kapky stačí, aby vám na pleti udělaly příjemný film, který se okamžitě vstřebává. Pro mojí pleť mělo sérum nevýslovně positivní efekt - zářící pleť, vypnutí pleti. Eufemisticky řečeno, pro mojí pleť bylo sérum doslova a do písmene elixírem mládí.


6.EYE & LIP CREAM (oční krém a krém na rty).


Oblast okolo očí je oblastí, kde projevy stáři a stárnuti jsou nejvíce viditelné a proto ošetření této oblasti je přímo povinné, prioritní. Pokud se často a ráda smějete, mimické vrásky mít musíte. Ve stáři se tvoři okolo očí vrásky hlubší. Od mládí mám mimické vrásky, na druhé straně jsem nikdy neměla kruhy pod očima.


Oční krém jsem vtírala automasáží krouživými pohyby do oblasti kolem očí. Krém působil chladivě, okamžitě se vstřebával, zmírňoval únavu kolem očí. Oči po krému neslzely. Žádné pálení jsem po aplikaci necítila. Krém příjemně voní a dobře se roztírá a pleť nezůstávala mastná, oči neslzely. Po chvíli jsem pocítila teplo, které zesilovalo a oči zklidňovalo. To bylo příjemné zjištění. Únava očí tím mizí. Oční krém ovlivnil jemné vrásky, hlubší vrásky se trochu vyhladily a okolí pod očima bylo zářivější.


Krém lze souběžně používat na oblast pleti nad horním rtem a na rty. Oční krém jsem dříve vždy nahrazovala denním nebo noční hydratačním krémem. Zjistila jsem po aplikaci očního krému, že tato oblast je velmi citlivá a oční krém svým složením výrazně pomáhá.

ZÁVĚR:


Teoreticky by každý předpokládal a očekával, že v 72 letech kosmetické výrobky už takto vyzrálou pleť neovlivní. Používala jsem produkty Oriflame pouhých 14 dní a opak je pravdou, výsledky se nedaly přehlédnout.


Produkty mojí pleť projasnily, vyhladily drobné linie vrásek, hlubší vrásky mírně zjemnily. Všechny produkty mají nevtíravou příjemnou vůni. Je to rafinované od výrobce, protože tuto vůni chcete stále cítit a chcete se k ní vracet a nutí vás to každé ráno a večer kosmetické produkty používat. Básník by řekl, přípravky působí na obličeji sametové pohlazeni. A nebyl by daleko od pravdy. Vidím to, že se efekt dostavil. Vlastní oči neobalamutíte, vlastní oči se nemohou mýlit a sama sobě byste určitě nelhala. Všude se píše, že je nutno správně se stravovat, být aktivní, nekouřit a alkohol opravdu jen v přiměřeném množství. Ano, i to je pravda. Zkušenost nelze sdělit, musíte jí sami prožít. Doporučení však mohu dát. A to je: ORIFLAME JE KRÁSA A SPLNĚNÉ SNY.


Praha, 18. dubna 2017


RNDr. Anna Olšanská, CSc.

nar. 7. ledna 1945

Související posty

bottom of page