top of page

Vezu se na mořské vlně


Neznám nic více osobního než výběr vůně. Tady se nemůžete spolehnout na něčí doporučení. Vizuální vzhled nebo reklama má možná svoji váhu při prvotním rozhodnutí, ale nakonec vždy přijde ten okamžik. Otevřete flakón, stříknete si vůni na zápěstí, chvíli počkáte ( také instinktivně několikrát máchnete rukou? ), zavřete oči a ... přivoníte.

To je, alespoň u mne ta chvíle, kdy si řeknu, že má šanci. Jde do dalšího kola. To je tak za půl hodiny. K vůni se vracím, čichám a voním a přemýšlím, jestli spolu vydržíme celý den. Jestli se spřátelíme tak, že ji ani neucítím a stane se pro mě vlastně všední a nebo budu mít chuť, jen tak mimochodem během dne zjistit, zda tam pořád je a objevit, jak se mění v čase.

A možná z toho vznikne takové přátelství, kdy si pak večer ráda přivoním k třičku nebo košili a budu hledat poslední molekuly a možná i místa na kůži, kde objevím jen to podstatné, co se mnou přestálo celý den.

Parfémovaná vůně Amber Elixir Crystal je pro mne momentálně na žebříčku "number one". Nikdy nemám na svém toaletním stolku jen jednu vůni, střídám je podle nálady stejně jako oblečení, ale zrovna tuto zrovna nyní používám nejčastěji. Přitom je docela intezivní a nemám ve zvyku v jarních

a letních měsícíh používat tyto silnější vůně. Jsou pro mě spíše jako svetřík či kožíšek v chladných měsících roku.

Ale Amber Elixir crystal je bůhví proč výjimka.

Je prostě namixovaná tak, aby ta orientální kombinace souzněla právě s teplými dny. Alespoň já si to takto vysvětluji.

Baví mě i ta barevnost - kombinace hluboké tyrkysové s měděnými odstíny. Jako teplé středozemní moře a káva uvařená v měděné džezvě.

A jaké má vlastně složení ?

hlava - akord baltského jantaru

srdce - rozkvetlá černucha

základ - třinový cukr

Udělala jsem tedy první krok k prázdninové náladě. Mám vůni, vytáhla jsem ze skříně svůj oblíbený hedvábný tyrkysový šátek - chomout, měděné conversky a rybičkový náhrdelník z Jablonexu. K tomu bílé tílko a vyšisované džíny a léto může začít !!!


Vaše Martina

Související posty

bottom of page