top of page

Pojďte do kina - Ivanin nový filmový tip "The big sick"


A je tu opět moje kamarádka Ivana, fanynka "stříbrného plátna", a její letní filmový tip.


Pěkně blbě (The Big Sick)


Tento film byl pro mne velmi milým překvapením. Jde o romantickou komedii, která vychází ze skutečného příběhu. Takže tomu závěrečnému happy endu se není radno vysmívat, protože se skutečně stal.

Mladý stand-up komik Kumail, přivydělávající si jako řidič Uberu, se při jednom svém vystoupení seznámí se studentkou psychologie Emily.

Jak už jeho jméno napovídá, Kumail není rodilý Američan, ale je synem pákistánských přistěhovalců, kteří přišli do Ameriky splnit si sen o lepším životě, ale stále si zachovávají tradice své rodné země. A mezi ně patří i sňatky, které jsou dohodnuty rodiči. Vůbec nepřichází v úvahu, že by si Kumail vzal někoho jiného než muslimskou dívku. Ale rodiče mají smůlu. Kumal se zamiluje do Emily, bílé Američanky, a ona jeho city opětuje.

Jednoho dne Emily onemocní a to tak vážně, že jí lékaři uvedou do umělého spánku. V souvislosti s tím se Kumail seznámí i s rodiči Emily, která se s ním stihla těsně před tím rozejít. Emily se totiž dotklo, že Kumail ani po několika měsících společného chození, neřekl své rodině, že má vztah s „bílou“ dívkou. Tak se svých rodičů bál (a zcela oprávněně).

Jak už jsem zmínila výše, vše nakonec dobře dopadne.

Film je opravdu skvělou kombinací humoru, romantiky, ale i vážných situací.

„Pěkně blbě“ Vám opravdu mohu s čistým svědomím doporučit.


Vaše Iva

Související posty

bottom of page