top of page

Vodní dům


Jak to máte s vymýšlením dárků?

U mě je to jak kdy. Někdy hýřím inspirací a jindy to ze mě leze jak z chlupaté deky. A co si budeme namlouvat, ty nejlepší dárky co vymyslím, si chci často nechat sama. Takže není u mě výjimkou, že třeba knížky pro své kamarádky kupuji rovnou ve dvojím vyhotovení, protože jeden exemplář skočí u mě na poličce.

Vybírat dárek pro moji drahou polovičku je oříšek. Tedy spíš ořech. Ty dárky co by asi v hloubi duše chtěl, na ty můj rozpočet nestačí, měkké dárky chlapi obecně moc neberou a tak zbývá oblast zážitková. Ta se mi poslední dobou osvědčuje nejvíce. Daří se mi být kreativní jak kdy, ovšem poslední nápad stál opravdu za to. Protože, a tohle je tajné takže si to nechejte pro sebe, dárek, který jsem vybrala byl vlastně i mým dárkem. Já totiž už od dětství toužím bydlet na hausboatu. Fakt nevím, odkud se ta touha ve mně bere, ale mít domeček – loď s tím vším malým nábytečkem mě rozněžňuje, jen si na to vzpomenu.

Moje náhlé vnuknutí mělo reálný základ tady. Po nějakém hledání jsem našla to, co jsem hledala. Houseboat pro dva, přímo na Vltavě, kousek od metra Smíchov. Kdo by měl zájem, tak byl to přímo tento pronájem na Airbnb.

Připravila jsem pohoštění dopředu, něco lehčího, co snese i vedro, co zrovna panovalo, Honzovi jsem jen oznámila, ať si vezme kartáček a pyžamo a vyrazili jsme směr Smíchov. Tak už na určeném místě čekal majitel, co nám předal klíče. No nebudu vám lhát, můj muž cestou k řece začal tušit, která bije, ale překvapení to stejně bylo. Houseboat byl přesně takový jaký jsem si představovala a romantika to byla nesmírná.

Seděli jsme celý večer u vody, pili víno, jedli a pozorovali cvrkot na řece. Najednou jsme se stali na chvíli součástí vodního světa, který ve městě, kde žiji tolik let, vůbec neznám. Vlnky lehce pohupovaly naším domečkem, hluk města pomalu utichal, a my se nechali unášet tou jedinečnou atmosférou, která nás suchozemce tolik přitahuje.

Ráno mě probudily odlesky vodní hladiny na stropě kajuty. Sbalili jsme věci, dali si skvělou snídani kousek od řeky ve Wine food marketu a vyrazili do práce.

Fakt vám doporučuji zkusit něco takového. A klidně jako my, ve všední den. V každém městě najdete zajímavé místo, kde se dá ve dvou strávit večer i noc. A bude to jiné, nové a možná více zapamatovatelné než nějaký hmotný dárek.

Tak vám držím palce při hledání toho vašeho večera ve dvou.


Ahoooj Vaše Martina

Související posty

bottom of page