top of page

Hora mezi námi - filmová recenze

Moje kamarádka Iva vás zve opět do kina, tentokrát na film

Hora mezi námi (The mountain between us)

Po delší době jsem vyrazila do kina a čekalo mne vcelku milé filmové překvapení.

Film Hora mezi námi jsem si vybrala asi hlavně proto, že dobrodružné filmy mám ráda a také obsazení Kate Winslet do jedné z hlavních rolí je jistým příslibem kvalitní podívané.

A o co že tam jde?

Dva zcela neznámí cestující, fotografka Alex (Kate Winslet) a neurochirurg Ben (Idris Elba), se dostanou do nesnází z důvodu zrušených letů. A protože oba dva opravdu, ale opravdu strašně moc spěchají (ona na svou vlastní svatbu, on na operaci pacienta), najmou si i přes blížící se bouři malé soukromé letadlo. A těší se, že doletí včas. Netuší, jak moc se mýlí.

Letadlo havaruje v horách, a teď přichází ten pravý boj o přežití. Musím přiznat, že z mého pohledu tento boj v pustých, sněhem zavátých horách, zvládají až nadmíru úspěšně. Například, jak Ben zvládne zapálit oheň všude, kde si vzpomene, je fascinující! A nebo jak Alex úžasně zvládá strastiplnou cestu do civilizace se zraněnou nohou!

Ale nebylo by to správné romantické drama, kdyby se ti dva - i přes prožívaný boj o přežití - do sebe nezamilovali.

Nebojte, samozřejmě že vše dopadne dobře. Oba se zachrání a vrátí do svých starých životů. Ale tak nějak na sebe nemohou zapomenout. Takže naštěstí pro nás romantiky se nakonec opět potkají a …. ta závěrečná scéna nemůže být víc přitažená za vlasy! Ale ok, je to prostě americký film.

Když to shrnu, tak se mi film líbil, herecké výkony byly výborné a bylo to vlastně to, co film zachránilo před průměrností. Plusem jsou samozřejmě i nádherné záběry přírody.

Myslím, že i přes určité výhrady, které jsem k filmu měla, neuděláte chybu, když film půjdete shlédnout.


Vaše Iva

Související posty

bottom of page