top of page

Měňavky od Jany


Objevování české módní a designérské scény je pro mě nekončící dobrodružství. Mezi různými tvůrci a záplavou nápadů, si hledám ty svoje. A pokud bych si ty, všechny mému srdci nejbližší, postavila pěkně do řady vedle sebe, najdu několik společných znaků. Kvalitu, originalitu, důraz nejen na krásu, ale i užitné vlastnosti produktu. Ať se jedná o šaty, doplňky, šperky nebo designové objekty jako takové.

V tomto mém osobním VIP týmu má svoji pevnou a neotřesitelnou pozici také designérka Jana Rollo.

Její náušnice nosím už více než 5 let, a mám jich celkem slušnou sbírku. Zamilovala jsem si je už od prvního pohledu. Přesně ten kousek, ze kterého nespustíte oči, sluší úplně každému a je lehký jako peříčko.

I opravdu velké náušnice od Jany můžete mít klidně celý den, aniž byste si je odpoledne někde potajmu sundávala z uší, protože by se ta váha nedala vydržet. A těch komplimentů co jsem dostala, když jsem měla na sobě šperk od ní. Stačil jen tento kousek a byla jsem za hvězdu. Takové malé kouzlo.

Paradoxně jsem Janu osobně dlouho neznala a to co, nás sblížilo, byla moje fotografie na instagramu s hastagem #janarollo. Měla jsem tam na fotografii její náušnice a Jana mě pozvala na svoji prezentaci, ve SmetanaQ, kde má svůj showroom.

Pozvání jsem moc ráda přijala. A jak už se mi několikrát ukázalo, s autory, kteří jsou blízko mému srdci, si mám vždy co říci a většinou, když se potkáme, jedeme spolu „ na jedné vlně“.

A tak jsem při osobním setkání s ní, objevila a vyzkoušela její nové kabelky z té nejjemnější kůže

(mimochodem jsou nejen krásné, ale také velmi lehké, a i když to nevypadá i pojmou docela dost nezbytností, co máme rády u sebe), ale také novou sérii šperků a náhrdelníků.

Nebudu vám lhát, neodešla jsem s prázdnou. Ale hlavně jsme si povídaly a povídaly, ne jako dva lidé, co se vidí prvně, ale jako kamarádky, které se po nějaké době znova potkaly.

Dozvěděla jsem se, že život v Paříži, kde vychovává své děti, může být i velmi příjemný. Jen se musíte stát tím správným Pařížanem, který zná krásná zákoutí svého města, kam běžný turista nezabloudí. Ale to mají asi společné všichni obyvatelé velkých měst. V mekce módy se jí žije dobře, ale přesto se ráda a pravidelně vrací domů a rozvíjí svoji značku i v naší české kotlince.

Ve své práci má rozhodně na čem stavět.

Když jsem zjistila, na jakých prestižních výtvarných školách v Paříži, které jsou zaměřeny na módu a design, Jana studovala, padla mi tzv. brada. A když jsem zjistila, že tato na první pohled skromná designérka kromě své vlastní značky Jana Rollo, pracuje jako nezávislý designér pro taková jména jako je Delpozo, Cartier, Zegna, Bentley, Guy Laroche a mnoho dalších, nevycházela jsem z úžasu.

Českou zkušenost a český um využívají takové prestižní značky. Tomu se říká reprezentace.

A protože ve dvou se to lépe táhne, rozjela Jana i nový projekt Rolling Hooks, ve kterém se svojí maminkou vyrábí vlastnoručně z recyklovaného textilu výtvarné užitné objekty.

Ve svém diáři mám už tučným písmem poznamenáno datum 6. až 9. 12.2018. Jana bude zpátky na skok v Čechách v rámci Christmas shopping ve SmetanaQ.

Těším se, až se s Janou zase potkám a vyzkouším a prohlédnu si, co nového zase vytvořila.

Tak na viděnou u „měňavek“


Vaše duhová Martina

P.S. A tyto náušnice od Jany Rollo patří k mým nejoblíbenějším ...

Související posty

bottom of page