top of page

Pojďte do kina ...

Jmenuji se Iva a hlavní duše Tender Care czech Martina, je mojí dobrou kamarádkou. Od začátku, když mi řekla o tomto projektu, jsem jí moc fandila. Martina je neuvěřitelně kreativní člověk a to já jako „nekreativec“ opravdu obdivuji.

A dle mého názoru je podoba, kterou TCczech dnes má, opravdu úžasná, naprosto profesionální, pozitivní, „holčičí“. Prostě super!


Tak jak ve mě postupně rostlo nadšení z rozvíjejícího se projektu TC czech, se mi do hlavy vkrádala myšlenka, že je škoda, že i já nemohu něčím přispět. Tak moc se mi to od začátku líbilo a stále líbí! Ta moje myšlenka musela být asi pořádně silná, protože jí Martina někde v éteru „zachytila“. Nedávno mi totiž poslala SMS, jestli bych se do tohoto projektu nepřidala. A co prý nějaká filmová „recenze“ (Martina moc dobře ví, jak ráda chodím do kina). No, řekla jsem si, proč ne. Kdo nic nezkusí, nic nezkazí. Známá kritička Mirka Spáčilová asi ze mne sice nikdy nebude, ale třeba některou z vás inspiruji k návštěvě kina.


Dítě Bridget Jones ( Bridget Jone´s baby )


Začala bych doporučením na film, který není sice úplnou novinkou ( premiéru v našich kinech měl 15.září ), ale v tom předvánočním shonu mi to přijde jako dobrý tip na to, jak se uvolnit a zasmát se.

Nevím, jak vy, ale já jsem si Bridget Jones hned od prvního dílu zamilovala. Ani druhý a ani třetí díl mne nezklamaly. Znáte to, občas se stane, že filmy postavené na úspěchu prvního dílu, jsou propadáky nebo přinejmenším velmi slabé odvary předcházejících částí. Jenže toto se naštěstí Bridget Jones nestalo a i třetí pokračování o potřeštěné Britce je skvělé. Víte vůbec, že první setkání s Bridget proběhlo již v roce 2001, druhý díl se dostal na světlo světa v roce 2004 a třetí letos. Jak ten čas letí! Někde jsem četla, že třetí díl údajně natočili ve třech verzích (jak to nakonec dopadne s Bridget a jejím dítětem), ale dle mého názoru nakonec vybrali tu správnou.

Film začíná tím, že Bridget je opět sama (bez chlapa i bez dítěte) a slaví 43. narozeniny (tentokrát krásně štíhlá). Její osobní život se tak trošku zadrhnul, ale profesně je na tom o poznání lépe a i tentokrát je záběrů ze zákulisí televizní stanice požehnaně a opět jsou postaveny na spoustě vtipných momentů.

Pro film jsou samozřejmě ale zásadní Bridgetini muži. Co čert nechtěl, po letech se na scéně objevuje pan dokonalý, Mark Darcy, kterého opět hraje úžasný Colin Firth. K tomu navíc se jí náhodou do života připlete krásný a bohatý Američan Jack Quant v podání Patricka Dempsey. A co teď s tím? No, Bridget to vyřeší po svém - s oběma stráví žhavou noc (podotýkám, že s každým zvlášť).

Ovšem přijde „malinkatý“ zádrhel a Bridget zjišťuje, že je těhotná. No a je jasné že v druhá půli filmu se řeší, kdopak je asi tatínkem.

Nakonec se to vyjasní, ale jak to vám neprozradím.

Stále mírně popletená Bridget, dva super chlapi, nečekané těhotenství, to vše zajišťuje, že film je opět příjemně vtipný, ale ne trapný, roztomile romantický a krásně britský (třeba suchar Colin Firth v paruce tak typické pro britské právníky).

Těším se na čtvrtý díl. Co myslíte, bude?

Dámy, chcete se zasmát, chcete uronit slzu, jděte na film Dítě Bridget Jones.

Vaše Iva

P.S: A něco pro ty, co miluji statistiky. Na webu ČSFD získal film v hodnocení skvělých 80%.


Foto : TC czech a Marie Claire fr.


Související posty

bottom of page