top of page

Ikarie XB-1, Majka z Gurunu a moje kosmická sukně


Při zjištění, že se mezi podzimními trendy opět objevila v masivní míře stříbrná barva ve všech kombinacích, zaplesalo část mého "stračího" já, které má slabost pro vše blýskavé. A navíc mi tato barva připomíná moje oblíbené sci fi filmy, kde kromě klasiky jako jsou Star wars rozhodně řadím Ikarii XB - 1, Kubrickovu Vesmírnou odysseu a pak dost příšerný slovenský normalizační seriál Spadla z oblakov, kde je hlavní postavou vesmířanka - Majka z Gurunu. Je to jeden z filmových kousků, který má potenciál stát se legendou.

Ale zpět ke stříbrné a dnešnímu outfitu. Jsou trendy, které jsou sice fajn, ale člověku se nechce utrácet "majlant" za věc, která bude možná in jednu či dvě sezóny. Proto jsou skvělé výprodeje, kdy si takový kousek pořídíte opravdu za zlomek ceny a bude vás těšit, že máte něco, co se vám líbí a nestojí to "nekřesťanské" peníze.

To byl případ mojí stříbrné "kosmické" sukně, jak jí ráda přezdívám. Ve výprodeji u Mark´s and Spencer jsem ji pořídila jen za 150 ,-Kč. A kolik už přitom nadělala parády. Navíc je i kávě ododlná, protože když se mi podařilo vylít si na ni moje esspreso, kapky se ní sklouzly jako po skluzavce a nezůstaly po nich žádné stopy.

Ovšem připavte se na to, že se rozhodně stanete nepřehlénutelné, protože vypadáte tak trochu jako obalené v alobalu ( jak prohlásil můj mladší syn ).

Ale jak je známo, hodně modelů co my ženy nosíme, naši muži prostě vůbec nepochopí a právě pod toho jsou tu naše kamarádky, které ocení naši stylistickou snahu. Já vnímám stříbrnou na stejné škále jako šedou barvu, proto si podle mě skvělě rozumí se žlutou, královskou modrou nebo červenou, ale prosím vždy ve studené barevné škále.

Když nosím tuto sukni, tak kromě barevného akcentu, který jsem znímila, je vše ostatní neutrální, tzn. bílé nebo černé. Jinak byste už vypadali opravdu spíš jako ty vesmířanky.


Přeji vám hodně zábavy při kombinování se stříbrnou ve vašem šatníku

a nechť vás přitom provází Síla

Vaše stříbrná Martina


P.S. Jako bonus tentokrát seznam mých oblíbených produktů na líčení.


Sukně Mark´s and Spencer

Boty Tamaris

Svetřík H&M

Kabelka Gino Rossi

Náušnice Jana Rollo

Líčení Giordani Gold GG by Oriflame, Benefit a Urban Decay

Podkladová báze - Dlouhotrvající minerální make - up Giordani Gold odstín Light ivory ( drží opravdu celý den, vypadá přirozeně a navíc i dobře kryje )

Projasňující korektor GG odstín Light ( je skvělý na kruhy pod očima. Funguje podobně jakou Touche eclat od YSL, ovšem poměr cena/ výkon hovoří pro GG )

Bílý sypký fixační pudr The One by Oriflame

Oční stíny - paletka Naked Basics 2 - od Urban Decay ( Moc povedená škála neutrálních odstínů. )

Řasenka GG Iconic - tu miluju

Tekutá tvářenka- tónovač Bene Tint - od Benefit ( Udělá přirozený ruměnec, ovšem pozor s nanášením. Korekce je dost obtížná, když to přeženete. )

a omlazující balzámolesk opět od GG odstín Rose

Zdroj černobílých fotografií - archiv ČFSD

Související posty

bottom of page