top of page

Designbloková nálož 2017


Šperk od Lucie Houdkové a Závoďák od Tomáše Rejmona

Podzim je pro mě náročné období. Potřebovala bych se minimálně rozpůlit a nebo spíše rozčtvrtit. S designovými přehlídkami se takzvaně "roztrhne pytel". A já si samozřejmě nechci nechat ujít ani jednu. Ovšem ve výsledku nakonec stejně redukuji a redukuji, protože nestíhám vše navštívit. Designblok ale nevynechám nikdy. Tedy od té doby, co se koná na pražském Výstavišti, pro mě ale trochu ze svého kouzla ztratil, protože bonus této výstavy spočíval v tom, že jste se jako návštěvníci mohli podívat do prostor, které vám byly běžně uzavřeny. Spojení umění a designu s třeba industriálním pozadím nebo hotelem těsně před rekonstrukcí mělo pro mě rozhodně nepopiratelné kouzlo.

Svítidla od Kavalierglass, skleněné dózy ze sklárny Rückl a svítidlo od Bomma

Kabáty od Terezy Ujevičové a průhledné vázy od Davida Valnera

Ovšem letos pro mě Designblok kouzlo navíc určitě měl. V rámci našeho architektonického atelieru StAr jsem navrhovala expozici pro kolekci módní značky Mi fashion label. Návrh jsem pojala jako stylizovanou tělocvičnu, protože poslední kolekce této značky je plná pohybu. Měla jsem tam možnost opravdu na vlastní oči i ruce nahlédnout do přípravy celé výstavy a věřte mi, je opravdu pořádná fuška vše na ty čtyři dny připravit tak, abyste vy návštěvníci měli ze všeho co nejlepší zážitek.

Také jsem samozřejmě pilně během celého Designbloku fotila a tady je výběr toho nej, co zaujalo mě.

Hračky od My dvě a látky s tapetami od Lavmi

Obří cukrová vara v Openstudiu a deatail svítidla Macarons od Brokis

Nástěnné nebo stropní svítidlo ( replika svítidla z JAWA clubu z roku 1961 ) od NANOVO a svítidlo od Torque od Markéty Držmíškové a Petra Háka

Skvělá expozice od Ton ( autoři Jan Plecháč a Henry Wieglus ) a expozice piva Excelent od Boa Design

Studio LLev pro Taun a moje maličkost na místě činu

A na závěr detaily mého návrhu expozice pro Mi fashion label ( StAr atelier for Mi fashion label )

Související posty

bottom of page