top of page

Chytrá horákyně


Je zajímavé, jak v nás některá cizí slova vzbuzuji úplně jiné představy než je jejich skutečný význam.

Já mám třeba výraz instantní spojen s nějakou náhražkou, kterou mohu v mžiku připravit. A přitom v angličtině to znamená „okamžitý“ a vyjadřuje to výhodu přípravy třeba těch polévek, které byly hitem v 80tých letech.

A co slovíčko NUDE? Naše asociace bude poměrně jasná. Prostě nuda, i když angličtina tím mysli nahý.

Tento druh líčeni, který ale vůbec není nudný, se drží už několik let jako stálice na módním nebi. Pamatuji si při své návštěvě New Yorku, že mě právě Newyorčanky fascinovaly dokonale zvládnutým uměním tohoto nude stylu. I kosmetická značka Naked staví svůj základ právě na neutrálních odstínech, které tento make up charakterizuji.

Pro ukázku jsem si vybrala novinku od švédské značky Oriflame. Většinou nejvíce „ujíždím“ na prémiové dekorativní řadě Giordani Gold od tohoto kosmetického labelu, ale tentokrát mě oslovily matné krémové oční stíny ze základní řady dekorativní kosmetiky The one. Mají skvělé neutrální odstíny (Tender brown, Creamy taupe a Gentle beige), výborně se mixují dohromady a sluší podle mě každému pleťovému odstínu. Nanášejí se nejlépe prsty, ale můžete zvolit i středně velký štětec na oční stíny. Sytost zvýšíte opakovaným nanášením odstínu. Když na víčku zaschnou, výborně drží

a neslévají se do linek. Bonusem je pro mě vzhledem ke kvalitě i příjemná cena.

Já jsem pro přirozený efekt použila u Lenky, která byla moji modelkou, tekutý matující make up Liquid silk Giordani Gold v odstínu Porcelain a Light Ivory, se středně krycím efektem (pokud chcete zvýšit odolnost líčení, použijte i podkladovou bázi pod make up), řasenku GG iconic a kuličkový pudr na tváře GG v odstínu Natural radiance, který je ručně vyráběn v Itálii. Jeho základ tvoří minerály z Etny a vydrží vám tak 100 let, protože vůbec neubývá.

Pudr u toho druhu make upu jsem nepoužila, maximálně bych ho dala jen na střední část obličeje.

Cílem je svěží, lehký vzhled.

Rtěnka The one colour obsession v odstínu Nude appeal, která je další novinkou tohoto jara, byla tečkou celého looku.

Je to lehké, rychle, efektní i efektivní líčeni, které je určeno pro každodenní použití.

Prostě chytrá horákyně nalíčená – nenalíčená.


Vaše Martina a Lenka

Související posty

bottom of page